Sałatka z rukoli, orzechów, jaj przepiórki

SKŁADNIKI


  • kilka łyżek poszatkowanej rukoli
  • kilka  jajek przepiórczych (gotowane na twardo)
  • 1 pomidor
  • 2 plastry 0,5 cm grubości sera żółtego
  • 4 orzechy włoskie
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 1/2 łyżeczki soli ziołowej

PRZYGOTOWANIE


  • Rukolę umyć, poszatkować .
  • Dodać jajka przepiórcze, pokrojony drobno ser i pomidor, orzechy włoskie.
  • Polać sok z cytryny z oliwą i posypać solą.
  • Na koniec wymieszać wszystkie składniki.
  • Podawać do mięs, grzanek.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *