Muffiny z jabłkiem

SKŁADNIKI


  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 1 szklanka   cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 duże jabłka

PRZYGOTOWANIE


  • Jajka zmiksować z cukrem zwykłym i waniliowym.
  • Jabłka obrać ze skóry pokroić w drobną kostkę.
  • Do jaj i cukru dodać kolejno olej, proszek z mąką, kakao. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  • Na koniec dodać pokrojone w kostkę jabłka.
  • Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 25 do 40 minut. W zależności od wielkości foremek.
  • Foremki muszą być w całości wypełnione ciastem.
  • Przed wyjęciem należy sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche, czyli upieczone.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *