Konfitura z żurawiny z sokiem pomarańczy

SKŁADNIKI


  • 1 kg świeżej żurawiny
  • sok z 3 pomarańczy
  • 1 jabłko
  • 700 g cukru

PRZYGOTOWANIE


  • Żurawiny umyć, osuszyć i przesypać cukrem.
  • Gotować na wolnym ogniu. od czasu do czasu mieszać.
  • Dodać obrane i drobno pokrojone jabłko wraz z sokiem z pomarańczy.
  • Gotować do momentu uzyskania miękkiej, gęstej masy owocowej.
  • Napełnić gorącą konfiturą słoiki.
  • Zakręcić i odwrócić na 10 minut do góry dnem.

3 Comments Dodaj swój komentarz

  1. Morgan napisał(a):

    Ten czas przed swietami nie pachnialby tak pieknie gdyby zabraklo konfitury z zurawiny. Dla mnie to najlepszy smak na swiecie, zaraz za babcina konfitura z bor wki i gruszki. Warto w tym roku zaopatrzyc sie w wieksze ilosci tego owocu, i trzymac w spizarni to, co najlepsze i najzdrowsze dla naszych bliskich, zamiast slodkich ulepk w z konserwantami, jakie znajdziemy w sklepach. Polecam!

    1. Pani Doktor napisał(a):

      Jestem zwolennikiem wykorzystywania naturalnych produktów w kuchni, przygotowywanych indywidualnie. Na stronie pojawiają się przetwory robione w warunkach domowych i z indywidualnie dobieranych owoców i warzyw.
      Pozdrawiam
      Pani doktor gotuje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *