Placek z dżemem

SKŁADNIKI


  • 2 szklanki mąki
  • 180 g cukru
  • 2 łyżki mleka
  • 150 g masła
  • 1 proszek do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 jajka
  • 1 mały słoik dżemu truskawkowego

PRZYGOTOWANIA


  • Cukier zwykły, waniliowy, jajka, masło zmiksować.
  • Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia.
  • W razie gdy ciasto będzie za gęste dodać dodatkowo mleko.
  • Ciasto podzielić na dwie części.
  • Jedną część  wyłożyć na formę prostokątną wysmarowaną masłem, a na ciasto położyć dżem truskawkowy.
  • Drugą część  rozwałkować wyłożyć na dżem.
  • Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach około 40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *