Polędwiczka ze śliwkami

SKŁADNIKI


  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 1 mała paczka śliwek suszonych
  • mieszanka z 1/4 łyżeczki soli, 1/5 łyżeczki pieprzu, 1 płaskiej łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • olej do smażenia lub garnek do pieczenia bez tłuszczu
  • gorąca woda do podlewania

PRZYGOTOWANIE


  • Polędwiczki umyć, osuszyć.
  • Polędwiczkę naciąć z jednej strony i nóż poprowadzić uzyskując tunel.
  • Tunel wypełnić na całej długości śliwkami.
  • Posypać mieszanką przypraw, ale dopiero po kilkunastu minutach pieczenia.
  • W razie potrzeby podlać gorącą wodą.
  • Piec około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *