Golonka z indyka

SKŁADNIKI


  • golonka z indyka
  • 400 g kapusty kiszonej
  • 2 listki  laurowe
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • sól, pieprz, papryka

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso umyć osuszyć dosyć mocno doprawić (zawsze według uznania).
  • Włożyć do formy keksówki i wlać 20 ml wody.
  • Piec w nagrzanym piekarniku około 1 i 20 minut. Sprawdzić czy są miękkie.
  • Osobno gotować w garnku kapustę wraz z zielem i listkami laurowymi.
  • Dolać w razie potrzeby i gotować około 50 minut na wolnym ogniu.
  • Golonki po upieczeniu nałożyć na kapustę.
  • Podawać gorące z chrzanem lub innymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *