Kaczka z pyzami

SKŁADNIKI


  • piersi i udka kacze
  • majeranek, sól, pieprz opcjonalnie
  • płaska łyżeczka papryki słodkiej w proszku
  • 1 szklanka herbaty czarnej zaparzonej

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso umyć i osuszyć, natrzeć majerankiem i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
  • Przełożyć na patelnię do smażenia bez tłuszczu i piec na wolnym ogniu.
  • Po 30 minutach dodać sól i pieprz.
  • W razie potrzeby dolewać gorącej czarnej herbaty.
  • Piec do uzyskania miękkiego mięsa.
  • Kilkanaście minut przed końcem pieczenia posypać papryką.
  • Podawać z pyzami i sałatką z buraczków.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *