Roladki z jabłkiem

SKŁADNIKI


  • 1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego
  • 4 jabłka starte na dużych oczkach bez skórki
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany 12%
  • 2 łyżki białego lub brązowego cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 mała paczka cukru waniliowego

PRZYGOTOWANIE


  • Ciasto rozłożyć na stolnicy delikatnie rozwałkować.
  • Na całą powierzchnię ciasta nałożyć śmietanę.
  • Starte jabłka wymieszać z cukrem, cynamonem i cukrem waniliowym.
  • Masę z jabłek wyłożyć na ciasto.
  • Zwinąć w rulon i kroić  5 cm roladki.
  • Kłaść na formę z papierem pergaminowym.
  • Roladki posmarować wodą.
  • Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni około 20 minut.
  • Podawać gorące, a i zimne są pyszne.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *