Czekoladowe ciasteczka

SKŁADNIKI


  • 500 g mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej(rozpuszczonej) w małej ilości wody
  • 380 g margaryny
  • 700 g drobnego cukru brązowego
  • 2 paczki cukru waniliowego
  • 4 jajka
  • 2 gorzkie czekolady (po 100 g) (startą lub drobno pokrojoną)

PRZYGOTOWANIE


  • W malakserze zmiksować masło z cukrem brązowym i waniliowym na jednolitą masę.
  • Dodać jajka i wymieszać z masą.
  • Na niskich obrotach do masy dodać mąkę z solą i sodą.
  • Wyjąć misę z malaksera, dokładnie łopatką wymieszać i dodać rozkruszoną czekoladę.
  •  Przygotowane ciasto  wykładać łyżką na pergamin.
  • Piec w nagrzanym piekarniku do 190 stopni około 10 minut.
  • Podczas wyjmowania z pieca będą jeszcze miękkie. Pozostawić na chwilę na blaszce.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *