Perliczka smażona z kaszą

SKŁADNIKI


  • 1 perliczka
  • 2 łyżki majeranku
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • kilka ziaren różowego pieprzu
  • szklanka wody do podlania mięsa w czasie pieczenia
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła klarowanego

PRZYGOTOWANIE


  • Perliczkę umyć, podzielić na części.
  • Mięso potrzeć sprasowanym czosnkiem i skropić cytryną.
  • Na patelni rozpuścić masło i dodać mięso.
  • Po 15 minutach pieczenia posypać majerankiem, przyprawami.
  • Piec do zrumienienia.
  • Podlać wodą i dodać różowy pieprz.
  • Smażyć jeszcze około 35 minut.
  • Podawać na roszponce z kaszą.
  • Można dla urozmaicenia smaku dodać konfiturę z żurawiny.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *