Roladki schabowe

SKŁADNIKI


  •  3 sztuki kotletów schabowych
  • 1 pęczek pietruszki
  • 1 łyżka masła,
  • 4 daktyle suszone
  • 2 grube plastry sera gouda
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz, papryka czerwona słodka w proszku według uznania
  • mąka do oprószenia mięsa

PRZYGOTOWANIE


  • Kotlety umyć, osuszyć, rozbić.
  • Na każdą sztukę położyć inne nadzienie.
  • Na pierwszy kotlet posypany przyprawami na wewnętrznej stronie dodać posiekaną pietruszkę i  1/2 łyżeczki  masła.
  • Na drugi kotlet  posypany przyprawami dodać 2 plastry sera.
  • Na trzeci kotlet posypany przyprawami na wewnętrznej stronie dodać suszone daktyle.
  • Przygotowane z nadzieniem kotlety zwinąć, przycisnąć, lekko oprószyć mąką.
  • Piec na rozgrzanej patelni z obu stron około 20 minut.
  • Dodać pozostałą część masła, oprószyć zewnętrzną część rolad przyprawami i dolać gorącej wody.
  • Dusić jeszcze około 20 minut.
  • Podawać z frytkami, ziemniakami, warzywami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *