Kapusta z grzybami

SKŁADNIKI


  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 3 listki laurowe
  • 1 śliwka suszona
  • 1 łyżka miodu
  • 100 g grzybów suszonych (namoczone)

PRZYGOTOWANIE


  • Kapustę delikatnie wypłukać, pokroić.
  • Włożyć do garnka z wodą wraz z listkami, zielem i gotować około 50 minut.
  • Umyte i namoczone grzyby wyciągnąć z wody i włożyć do kapusty.
  • Po 50 minutach gotowania wlać płyn po namoczonych grzybach.
  • Dodać miód i śliwkę i gotować jeszcze około 20 minut.
  • Potrawa ta nie zawiera tłuszczu ani dodatkowej soli.
  • Podawać na Wigilię lub jako dodatek do innych potraw.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *