Polędwiczki w musztardzie

SKŁADNIKI


  • 500 g polędwiczki wieprzowej
  • 3 łyżki musztardy stołowej
  • 1/2łyżeczki majonezu
  • sól opcjonalnie
  • 15 ziarenek zgniecionego różowego pieprzu
  • 1 łyżeczka czerwonej sproszkowanej papryki
  • szklanka zaparzonej herbaty z 1 łyżką soku z cytryny
  • mąka do oprószenia mięsa
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso umyć, pokroić i rozbić.
  • Posolić i lekko oprószyć mąką.
  • Musztardę wymieszać z majonezem, posmarować mięso.
  • Położyć na gorący tłuszcz.
  • Dodać pieprz różowy i paprykę.
  • Smażyć z obu stron około 20 minut.
  • Podlewać herbatą z cytryną i dusić na małym ogniu około 40 minut.
  • Podawać z ziemniakami i warzywami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *