Spaghetti z szynką dojrzewającą

SKŁADNIKI


  • 400 g mięsa wieprzowego mielonego
  • 1 czerwona świeża papryka
  • 150 g szynki dojrzewającej
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1 puszka pomidorów bez skóry
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE


  • Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni wraz z umytą i pokrojoną w kostkę paprykę.
  • Dodać mięso i piec około 30 minut.
  • Włożyć pomidory, czosnek sprasowany i pokrojoną na kawałki szynkę.
  • Dusić na małym ogniu około 30 minut.
  • Doprawić do smaku przyprawami, wymieszać.
  • Podawać z makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *