Deser z kaszy manny

SKŁADNIKI


  • 1 szklanka mleka
  • 3-4 łyżek kaszy manny
  • 2 łyżeczki cukru
  • sok z malin
  • owoce granatu
  • oliwa do wysmarowania miseczki

PRZYGOTOWANIE


  • Do gotującego mleka wsypać kaszę mannę z cukrem i energicznie mieszać.
  • Po uzyskaniu gęstej masy odstawić na chwilę.
  • W międzyczasie przygotować miseczkę uprzednio wysmarowaną oliwą i nałożyć kaszę.
  • Miseczkę zanurzyć  do połowy w naczyniu z zimną wodą.
  • Po 4 minutach odwrócić do góry dnem i deser o ładnym kształcie wyłożyć na talerzyk.
  • Polać sokiem i wyłożyć obok kaszy owoce granatu.

Komentarze Dodaj swój komentarz

  1. TK napisał(a):

    Wygląda i smakuje pysznie, jest uniwersalny-można go również podać w innych wariantach owocowych

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *