Czekoladowe muffiny

SKŁADNIKI


  • 1  szklanka mąki
  • 180 g masła
  • 4 jajka
  • 1 paczka cukru waniliowego
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • szczypta soli

PRZYGOTOWANIE


  • Czekoladę zetrzeć na tarce, połączyć z masłem i rozpuścić.
  • Odstawić i połączyć z pozostałymi składnikami.
  • Miksować około 8 minut do uzyskania jednolitej masy.
  • Foremki do muffinek wysmarować masłem, oprószyć mąką.
  • Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 25 minut.
  • Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *