Polędwiczki w sosie z pestek papryki

SKŁADNIKI


  • 1 duża polędwiczka
  • 2 łyżki suszonych pestek z papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majeranku
  • sól, pieprz
  • gorąca woda do podlania mięsa
  • 1/2 łyżeczki mąki rozpuścić w zimnej wodzie (do zagęszczenia sosu)
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso umyć, osuszyć pokroić w grube plastry, rozbić.
  • Na rozgrzanym oleju położyć mięso, zrumienić.
  • Dodać sprasowany czosnek, posypać majerankiem i pestkami papryki.
  • Smażyć na wolnym ogniu, dolać gorącej wody i dusić około 30 minut.
  • Na koniec dodać mąkę z wodą.
  • Sos powinien się zagęścić.
  • Podawać z ziemniakami puree, brokułami i bułką tartą.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *