Zrazy wołowe

SKŁADNIKI


  • 4 plastry wołowiny (rozbite)
  • 4 plastry boczku wędzonego pokrojonego w kostkę
  • 4 małe kwaszone ogórki
  • 4 małe skórki od chleba
  • 2 cebule pokrojone i podzielone na 4 części
  • 1 łyżka kopiasta majeranku
  • sól i pieprz opcjonalnie
  • 1 łyżeczka słodkiej sproszkowanej papryki
  • 1 łyżka oleju i 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 szklanka czarnej zaparzonej herbaty

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso umyć, osuszyć, posolić, posypać majerankiem, pieprzem i papryką.
  • Położyć na środek cebulę, w paski pokrojony ogórek i skórkę od chleba.
  • Dodać boczek i mocno zawinąć ( można związać).
  • Spłaszczyć roladę, położyć na gorący  tłuszcz i smażyć z obu stron, aż mięso będzie miękkie.
  • Podlewać czarną zaparzoną herbatą.
  • Podawać z pyzami   i  sałatką z buraków.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *