Mielone z Abruzji

SKŁADNIKI


  • 150 g boczku wędzonego
  • 50 g grzybów suszonych
  • 200 g polędwiczki wieprzowej
  • 1 jajko
  • 2 duże łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • 1 cebula


PRZYGOTOWANIE


  • Grzyby namoczyć na około 2 godziny.
  • Zmielić wszystkie składniki wraz z 1 łyżką  bułki tartej i cebuli.
  • Dodać przyprawy, jajko, resztę bułki tartej.
  • Wymieszać i uformować kotleciki.
  • Piec na rozgrzanym tłuszczu z każdej stron po kilka minut.
  • Podlać gorącą wodą i dusić 10 minut.
  • Na koniec lekko  przypiec.
  • Podawać z pomidorkami koktajlowymi i posypać je parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *