Tymbaliki z ryb

SKŁADNIKI


  • 3 kawałki tuszki karpia
  • 2 paczki żelatyny z przyprawami
  • 1 duża marchew ugotowana
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • natka pietruszki
  • mała puszeczka mini groszku
  • 1 łyżka octu

PRZYGOTOWANIE


  • Na parze gotować tuszki około 14 minut.
  • Osobno przygotować zalewę z 1,5 litra wody, żelatyny i octu.
  • Pokroić marchewkę w kostkę i jajka, pietruszkę.
  • Do natłuszczonych oliwą foremek nakładać kolejno pietruszkę, pokrojoną w kostkę rybę, marchewkę, groszek, jajko.
  • Zalać zalewą. Odstawić na noc lub  na kilka godzin do lodówki.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *