Rolada schabowa z boczkiem

SKŁADNIKI


  • 2 sztuki plastrów kotleta schabowego
  • 3 łyżki pokrojonego boczku wędzonego
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • szklanka gorącej wody
  • 1 płaska łyżeczka sproszkowanej czerwonej papryki

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso rozbić.
  • Posypać solą i pieprzem.
  • Na środku mięsa położyć masło, boczek, pietruszkę.
  • Zawinąć, mocno ucisnąć i smażyć na oleju z obu stron.
  • Podlać gorącą wodą i dalej piec około 30 minut na wolnym ogniu.
  • Podawać z groszkiem i marchewką, ziemniakami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *