Gulasz po myśliwsku

SKŁADNIKI


  • 600 g szynki wieprzowej
  • 4 ogórki kwaszone średniej wielkości
  • 4 suszone grzyby (namoczone 20 minut)
  • 1 puszka obranych ze skóry pomidorów, pokrojonych w kostkę
  • 1 płaska łyżeczka papryki sproszkowanej słodkiej
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski.
  • Piec na patelni bez tłuszczowej lub na oliwie około 20 minut.
  • W międzyczasie pokroić ogórki, czosnek i grzyby.
  • Mięso doprawić, podlać gorącą wodą.
  • Dodać czosnek i pomidory z puszki wraz z zalewą, grzyby.
  • Dusić około 40 minut.
  • Na 10 minut przed końcem duszenia dodać ogórki.
  • Podawać z kaszą.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *