Pstrąg z pieczarkami

SKŁADNIKI


  • 2 pstrągi wypatroszone
  • 400 g pieczarek
  • 1 duża szalotka
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • masło klarowane do smażenia ryb
  • mąka do oprószenia ryb

PRZYGOTOWANIE


  • Pieczarki umyć, obrać ze skóry, usunąć trzon grzyba.
  • Pstrągi umyć, osuszyć, dodać przyprawy.
  • Smażyć w całości na patelni, uprzednio ryby oprószyć mąką.
  • Smażyć około 20 minut.
  • Pieczarki drobno pokrojone wraz z cebulą, przyprawami, podpiec na patelni około 20 minut.
  • Po usmażeniu ryb do ich wnętrza przełożyć pieczarki.
  • Podpiec na patelni około 4 minut.
  • Dodać pietruszkę i podawać gorące.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *