Sos tatarski

SKŁADNIKI


  • 1 mały słoik grzybów borowików marynowanych
  • 3 średnie ogórki konserwowe
  • 2 łyżki majonezu
  • sól himalajska opcjonalnie
  • biały pieprz opcjonalnie
  • 2 plasterki marchewki marynowanej
  • kilka kropli soku z cytryny

PRZYGOTOWANIE


  • Ogórki, grzyby, marchewkę drobno pokroić , doprawić.
  • Po kilkunastu minutach dodać majonez, sok z cytryny i dokładnie wymieszać.
  • Można dodatkowo dodać koperek drobno pokrojony.
  • Odstawić w chłodne miejsce.
  • Podawać do mięs, kanapek.

Komentarze Dodaj swój komentarz

  1. margot napisał(a):

    sos z majonezem jako danie wegańskie? serio?

    kardynalny błąd;

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *