Włoska szarlotka

SKŁADNIKI


  • ciasto z przepisu owocowy paj
  • 1 kg musu jabłkowego
  • 200 g zmielonych suszonych moreli (uprzednio namoczonych)
  • 1 słoik dżemu brzoskwiniowego
  • 2 paczki cukru waniliowego
  • szczypta imbiru
  • 1/4 szklanki cukru trzcinowego
  • 1 paczka budyniu waniliowego

PRZYGOTOWANIE


  • Do garnka włożyć mus, zmielone morele, słoik dżemu, cukier waniliowy, szczyptę imbiru.
  • Zagotować,  dodać cukier trzcinowy i waniliowy.
  • Pod koniec gotowania wsypać budyń i dobrze wymieszać.
  • Na upieczony spód ciasta położyć nadzienie owocowe, przykryć pozostałą częścią ciasta (pamiętać o nacięciu surowego ciasta).
  • Piec w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach około 60 minut.
  • Podawać po ostudzeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *