Rosół sojowy

SKŁADNIKI


  • 2 marchewki
  • 1 duży korzeń pietruszki
  • 1/2 selera
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 plaster około 1 cm świeżego imbiru
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2  łyżki oliwy
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczka czarnego zmielonego pieprzu
  • 1/5 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 2 litry wody

PRZYGOTOWANIE


  • Warzywa umyć,  obrać wrzucić do wrzątku.
  • Gotować około 40 minut na małym ogniu.
  • Dodać oliwę, imbir i przyprawy. Gotować dalej około 20 minut.
  • Na talerz wyłożyć pokrojoną wzdłuż marchew i pietruszkę ( lekko twarde).
  • Do rosołu dodać sos sojowy i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *