Ciasto z masą czekoladową

SKŁADNIKI


  • 600 g kruchych ciastek petit beurre
  • 7 łyżek gotowej masy czekoladowej
  • 750 g serka maskarpone
  • słoik dżemu porzeczkowego lub innego
  • 400 ml kremówki
  • 1 łyżeczka płaska żelatyny
  • 100 g gorzkiej czekolady

PRZYGOTOWANIE


  • Na formie prostokątnej wyłożonej pergaminem położyć ciastka.
  • Na pierwszą warstwę nałożyć dżem.
  • W międzyczasie zmiksować masę czekoladową z serkiem na jednolity krem.
  • Podzielić na dwie części.
  • Jedną  część kremu rozsmarować na dżemie, znowu rozłożyć ciastka, a na nią drugą część.
  • Ułożyć ostatnią warstwę ciastek.
  • Na nią położyć ubitą kremówkę z rozpuszczoną żelatyną.
  • Posypać startą czekoladą.
  • Odstawić w chłodne miejsce.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *