Pomidorowa z kluskami i migdałami

SKŁADNIKI


  • 200 g piersi z indyka
  • marchew, seler, pietruszka korzeń
  • 1 słoik przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • 1 łyżka przyprawy vegety
  • 2 litry wody
  • 2 łyżki migdałów
  • kluski śląskie pokrojone

PRZYGOTOWANIE


  • Wodę z mięsem i warzywami zagotować.
  • Dodać przyprawy vegety i sól, pieprz.
  • Po 40 minutach gotowania dolać przecier pomidorowy.
  • Po następnych 15 minutach gotowania dodać ketchup i gotować jeszcze 5 minut.
  • Podawać z pokrojonymi kluskami śląskimi i mięsem.
  • Posypać płatkami migdałów.
  • Migdały można prażyć na suchej patelni. Smakują wybornie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *