Fasolka z kiełbasą

SKŁADNIKI


  • 2 puszki fasoli białej
  • 2 kiełbasy śląskie( pokrojone na połówki plasterki)
  • 150 g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę
  • 1 puszka pomidorów bez skórki pokrojonych w kostkę
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka ketchupu pikantnego
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • 1 płaska łyżeczka majeranku
  • 1 ząbek czosnku( zmiażdżony)
  • 1 cebula pokrojona w kostkę

PRZYGOTOWANIE


  • Na patelni zrumienić boczek wraz z cebulką i kiełbasą.
  • Dodać odsączoną fasolę i dusić około 10 minut, następnie połączyć z pomidorami, czosnkiem, przyprawami oraz ketchupem i przecierem.
  • Wszystko dokładnie wymieszać i dusić około 35 minut. Gdy potrawa będzie gęsta dolać gorącej wody i wymieszać.
  • Podawać z chlebem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *