Tort bezowy z kremem z ciastek amaretti

SKŁADNIKI


  • 2 blaty bezowe
  • 500 g serka maskarpone
  • 150 g  toskańskich ciasteczek amaretti
  • 70 g cukru pudru
  • 250 ml kremówki
  • 200 g masy kajmakowej
  • 10 sztuk daktyli pokrojonych
  • sucha kawa (rozpuszczalna ) z kakao

PRZYGOTOWANIE


  • Pokruszyć ciastka ,najlepiej blenderem, dodać  300 g maskarpone i zmiksować.
  • Osobno zmiksować masę kajmakową, 200 g serka, pokrojone daktyle.
  • Bitą śmietanę ubić z cukrem pudrem.
  • Masę z ciastkami wymieszać z bitą śmietaną.
  • Na pierwszy blat położyć masę kajmakowo-daktylową.
  • Położyć drugi blat, na niego masę z ciastek i bitej śmietany.
  • Wierzch  tortu oprószyć wymieszanym kakao z kawą rozpuszczalną.
  • Odstawić w chłodne miejsce.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *