Wątróbka z jabłkiem

SKŁADNIKI


  • 500 g wątróbki drobiowej
  • 2 jabłka
  • 1 duża cebula
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE


  • Wątróbkę umyć, osuszyć.
  • Na patelni z tłuszczem usmażyć lekko cebulę pokrojoną w paski.
  • Następnie przełożyć na talerz i na tym samym tłuszczu podpiec kawałki obranych i pokrojonych  jabłek.
  • Również jabłka przełożyć na talerz i smażyć wątróbkę.
  • Na koniec smażenia dopiero solimy i doprawiamy. Wątróbka staje się twarda przy wczesnym soleniu.
  • Po usmażeniu na patelnię przekładamy jabłka i cebulę.
  • Dusimy około 10 minut.
  • Można podawać z pieczonymi ziemniakami i kwaszonym ogórkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *