Farsz mięsno-paprykowy

SKŁADNIKI


  • 500 g mięsa mielonego z karkówki
  • 2 czerwone cebule
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 2 czerwone papryki
  • sól, pieprz czarny opcjonalnie
  • 1 łyżka masła klarowanego lub olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE


  • Na patelni z tłuszczem najpierw piec cebulę pokrojoną w kostkę i umytą pokrojoną w kostkę paprykę.
  • Po kilku minutach nałożyć mięso i dusić około 20 minut.
  • Dodać pomidory i doprawić. Znowu dusić około 20 minut.
  • Podawać jako nadzienie do tortilli, farsz do papryki, do makaronów.

Komentarze Dodaj swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *