Brzdąc bez pieczenia

SKŁADNIKI


  • 300 g ciastek petit beurre
  • 400 ml kremówki
  • 1 mały słoik dżemu (smak dowolny, ale polecam z czarnej porzeczki)
  • 150 g serka maskarpone
  • 3 łyżki kremu czekoladowego
  • 1 łyżka cukru pudru
  • płatki migdałów ( ilość według uznania)

PRZYGOTOWANIE


  • Na formę z pergaminem wyłożyć pierwszą warstwę ciastek.
  • 300 ml kremówki ubić z cukrem pudrem i dodać dżem.
  • Wszystko dokładnie wymieszać i położyć na pierwszą warstwę ciastek.
  • Na nią drugą warstwę ciastek i połowę zmiksowanej masy maskarpone z resztą kremówki i kremem czekoladowym.
  • Na koniec położyć trzecią warstwę ciastek i resztę kremu.
  • Posypać płatkami migdałowymi.
  • Ciasto schłodzić.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *