Ambasador z krakersów

SKŁADNIKI


  • 600 g krakersów
  • 400 ml śmietany 36%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 słoik dżemu wiśniowego
  • 1/2 puszki masy krówkowej
  • 1 serek maskarpone około 250 g
  •  100 g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej

PRZYGOTOWANIE


  • Na formę z pergaminem wyłożyć krakersy, na to dżem i rozpuszczoną masę krówkową zmiksowaną z serkiem.
  • Położyć następną warstwę krakersów.
  • Na krakersy połowę  ubitej  kremówki, przykryć znowu krakersami.
  • Na wierzch położyć resztę ubitej śmietany, posypać startą czekoladą z kawą rozpuszczalną.
  • Podawać po schłodzeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *