Filety z piersi kurzych w ziołach

SKŁADNIKI


  • 1 podwójna pierś kurza
  • olej do smażenia
  • mieszanka przypraw
  • 2 łyżek papryki łagodnej, 1/5 łyżeczki papryki wędzonej, 1/2 łyżeczki soli, 1/ łyżeczki pieprzu różowego  zmielonego, 1 łyżka ziół prowansalskich (wszystko dokładnie wymieszać)

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso umyć , osuszyć, pokroić na plastry, rozbić tak aby włókna nie popękały.
  • Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mieszance z przypraw.
  • Pozostawić na 20 minut w chłodnym miejscu.
  • Smażyć na rozgrzanej patelni po kilka minut z każdej strony.
  • Podawać z ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *