Żołądki indycze z polędwiczką

SKŁADNIKI


  • 1 mała polędwiczka plus marchew, seler, korzeń pietruszki
  • 1 kg żołądków indyczych (oczyszczone, zdjąć skórę)
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 czerwone cebule drobno pokrojone
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • 1 łyżka czerwonej papryki w proszku
  • wywar z gotowanej polędwiczki
  • 1 łyżka masła klarowanego

PRZYGOTOWANIE


  • Polędwiczkę umyć i włożyć wraz z warzywami do wrzątku.
  • Gotować do uzyskania miękkiego mięsa.
  • Osobno na patelni z masłem smażyć cebulę, czosnek i pokrojone na plasterki żołądki.
  • Doprawić solą, pieprzem i papryką.
  • Polędwiczkę,  marchew wyjąć z wody, pokroić drobno i dodać do żołądków.
  • Podlewać wywarem z mięsa. Pozostałe warzywa wykorzystać do innego posiłku.
  • Dusić ponad 1 i 1/2 godziny na średnim ogniu.
  • Podawać z ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *