Fettuccine z sosem grzybowym

SKŁADNIKI


  • 250 g makaronu fettuccine
  • 50 g suszonych grzybów (umyć, namoczyć w gorącej wodzie na około 2 godziny)
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • 2 cebule
  • 1 płaska łyżeczka papryki czerwonej
  • 150 ml śmietany do sosów
  • 1 łyżka masła klarowanego

PRZYGOTOWANIE


  • Grzyby w wodzie, której się moczyły gotować około 40 minut.
  • W razie wyparowania wody dolewać gorącą.
  • Na patelni z masłem zrumienić cebulę. Dodać grzyby wraz z wodą.
  • Gotować  na patelni około 30 minut, dodać powoli śmietanę i dalej na małym ogniu utrzymywać.
  • Doprawić.
  • Podawać z makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *