Kotlety mielone z papryką, sokiem pomarańczowym

SKŁADNIKI


  • 500 g mięsa mielonego z wieprzowiny
  • 1/2 bułki czerstwej
  • 1 czerwona papryka
  • 50 ml soku z pomarańczy
  • 1 czerwona cebula
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE


  • Do miski włożyć mięso, pokrojoną cebulę i paprykę.
  • Bułkę moczyć w 1 szklance mleka około 1 godziny. Odsączyć, dodać do mięsa i dobrze wymieszać.
  • Jajko ubić trzepaczką i wymieszać z sokiem z pomarańczy.
  • Dodać do mięsa wraz z bułką tartą.
  • Uformować kotlety i smażyć na średnim ogniu z obu stron.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *