Papryka z farszem mięsno-ryżowym

SKŁADNIKI


  • 400 g mięsa mielonego
  • 1/2 woreczka ryżu ugotowanego
  • kilka papryk czerwonych
  • 1 cebula
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 jajko
  • kilka łyżek tartego sera

PRZYGOTOWANIE


  • Do miski włożyć mięso, jajko, bułkę tartą, sól i pieprz.
  • Paprykę pokroić  i dodać wraz z ryżem do mięsa.
  • Wszystkie składniki dobrze wymieszać (wyrobić ).
  • Papryki umyć, odciąć daszki i pokroić je w drobną kostkę.
  • Wyjąć gniazda nasienne.
  • Farszem wypełnić każdą paprykę.
  • Posypać serem i zapiekać w keksówce lub innym naczyniu.
  • Na dno naczynia wlać trochę wody.
  • Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku około 50 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *