Boeuf Stroganow z pieczarkami portobello

SKŁADNIKI


  • 4  pieczarki portobello (umyte, obrane, pokrojone w paski)
  • 500 g mięsa z piersi indyka
  • 2 cebule czerwone
  • 1 średnie opakowanie serka śmietankowego
  • 200 ml wywaru rosołowego lub warzywnego
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka papryki czerwonej, łagodnej w proszku

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki.
  • Na patelni z olejem smażyć mięso. Po kilku minutach wlać wywar i dusić 30 minut.
  • Dodać cebulę,  przyprawy, pieczarki.
  • Wszystko dokładnie wymieszać.
  • Podczas dalszego gotowania nałożyć serek.
  • Ser musi się rozpuścić i dusić pod przykryciem jeszcze 15minut.
  • Podawać z kluseczkami.

Wykorzystałam do tej potrawy pieczarki portobello. Bardzo aromatyczne i smaczne. Można je spotkać w sklepach o szerokim asortymencie. Zawsze są duże i przeważnie pakowane po 4 sztuki.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *