Polędwiczka z serem

SKŁADNIKI


  • 1 duża polędwiczka
  • 3 łyżki tartego sera mozzarella
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki papryki czerwonej ostrej
  • 1 szklanka zaparzonej czarnej herbaty
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso umyć, osuszyć, pokroić w 4 cm paski.
  • Każdy mocno przycisnąć ręką, a kciukiem zrobić na środku mięsa wgłębienie.
  • Zlać plastry zimną wodą, odsączyć ( mięso nie kurczy się tak mocno).
  • Położyć na patelnię z gorącym tłuszczem.
  • Opiec z jednej strony, dodać sól, pieprz , gorącą zaparzoną herbatę i dusić pod przykryciem.
  • Po 30 minutach położyć na każdy plaster mięsa ser, posypać ziołami i papryką.
  • Dusić jeszcze około 5 minut.
  • Podawać z brokułami i innymi ulubionym dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *