Kruche babeczki

SKŁADNIKI


  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 200 g zimnego masła
  • szczypta soli
  • 3 żółtka

PRZYGOTOWANIE


  • Wszystkie składniki wymieszać dobrze w malakserze.
  • Wyjąć z misy i uformować jeszcze ręką, jeśli potrzeba dosypać mąkę.
  • Zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 1 i 1/2 godziny.
  • Rozwałkować na stolnicy podsypując mąką.
  • Wycinać kółko szklanką większą niż foremka.
  • Ciasto położyć na foremkę, wyrównać, ułożyć tak aby dokładnie do niej przylegało.
  • Piec w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach od 10 do 15 minut.
  • Podawać z różnymi dodatkami.

Komentarze Dodaj swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *