Polędwiczka w mchu

SKŁADNIKI


  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 pęczek natki pietruszki (umyta, osuszona, drobno pokrojona)
  • sól, pieprz, papryka słodka sproszkowana opcjonalnie
  • 1 łyżka majeranku
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE


  • Polędwiczkę umyć, osuszyć pokroić w 5 cm części.
  • Rozbić lekko, posypać przyprawami i opiekać na gorącym tłuszczu.
  • Smażyć z obu stron kilka minut.
  • Podlać gorącą wodą i dusić około 30 minut.
  • Pietruszkę wraz z bułką tartą wymieszać, tak aby panierka była zielona.
  • Po upieczeniu mięsa obtoczyć w panierce i od razu podawać.
  • Jeśli panierka nie utrzyma się można mięso posmarować oliwą, a następnie obtoczyć .
  • Podawać z marchewką al dente.

2 Comments Dodaj swój komentarz

  1. Johnk852 napisał(a):

    I appreciate, cause I found just what I was looking for. You have ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye ckggegkgfebf

  2. Smithe477 napisał(a):

    There is visibly a bundle to realize about this. I assume you made certain nice points in features also. ckedfgaefedeaebk

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *