Biszkopty

SKŁADNIKI


  • 1 szklanki mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 łyżeczki cukru wanilinowego

PRZYGOTOWANIE


  • Jajka zmiksować z cukrem do uzyskania jednolitej puszystej masy.
  • Dodać do masy mąkę i cukier wanilinowy.
  • Ponownie zmiksować do uzyskania gęstego kremu.
  • Układać na formę wyłożoną papierem kleksy  z ciasta lub nałożyć na formę z różnokształtnymi wgłębieniami np. serduszka, gwiazdki.
  • Piec w nagrzanym do 170 stopni piekarniku od 10 do 14 minut.
  • Po upieczeniu wyjąć ciastka na kratkę.

Komentarze Dodaj swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *