Królik w przyprawach

SKŁADNIKI


  • mięso z królika
  • 4 łyżki majeranku
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżeczka  papryki łagodnej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 2 szalotki
  • 1 łyżka masła klarowanego

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso umyć, osuszyć, pokroić na części.
  • Posypać z obu stron przyprawami, dodać pokrojoną szalotkę.
  • Smażyć na maśle klarowanym z obu stron około 20 minut.
  • Dolać gorącej wody i dusić pod przykryciem około 30 minut.
  • Można podawać z ziemniakami, groszkiem i marchewką.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *