Farfalle z mięsem mielonym, orzechami i papryką

SKŁADNIKI


  • 500 g mięsa mielonego (wieprzowe)
  • 1 duża papryka
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 3 szalotki
  • 1 kopiasta łyżka masła klarowanego
  • 150 g orzechów włoskich pokrojonych
  • papryka mielona słodka, ostra opcjonalnie
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • 2 ząbki czosnku (sprasowanego)
  • makaron farfalle

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso umyć, zmielić.
  • Na patelni z masłem klarowanym zeszklić szalotkę.
  • Dodać umytą, pokrojoną w paseczki paprykę i mięso.
  • Dusić na wolnym ogniu około 30 minut.
  • Następnie dodać czosnek, przyprawy, pomidory z puszki. Dusić jeszcze około 10 minut.
  • Na koniec posypać orzechami włoskimi.
  • Wymieszać, podawać z makaronem  farfalle.
  • Ozdobić świeżą bazylią.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *