Makaron ryżowy z curry i indykiem

SKŁADNIKI


  • 300 g mięsa z udźca indyka
  • 500 g warzyw na patelnię
  • makaron ryżowy według uznania
  • curry opcjonalnie
  • kilka kropli sosu sojowego
  • sól opcjonalnie
  • 1 łyżka oleju kokosowego

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski.
  • Na patelni rozgrzać olej kokosowy i smażyć mięso.
  • Po 20 minutach dodać warzywa i podlać gorącą wodą, dusić około 30 minut.
  • Doprawić solą i curry oraz skropić sosem sojowym.
  • Dokładnie wymieszać.
  • W międzyczasie na wrzątek wrzucić makaron ryżowy na 4 minut.
  • Odcedzić makaron, nie przelewać zimną wodą.
  • Nałożyć na talerz, na makaron mieszankę warzywno-mięsną.
  • Podawać gorące.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *