Brownie

SKŁADNIKI


  • 200 g masła
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 3 jajka
  • 280 g cukru
  • 150 g mąki
  • 1 paczka cukru wanilinowego
  • szczypta soli
  • forma 24×24

PRZYGOTOWANIE


  • Masło roztopić i dodać połamaną gorzką czekoladę.
  • Odstawić.
  • W międzyczasie w malakserze zmiksować jajka z cukrem i cukrem wanilinowym.
  • Następnie dodać roztopioną czekoladę z masłem.
  • Miksować na jednolitą masę.
  • Dodać mąkę, szczyptę soli, ponownie zmiksować.
  • Formę wysmarować masłem i posypać bułką tartą lub oprószyć mąką.
  • Nałożyć ciasto, wyrównać, posypać startą na dużych oczkach czekoladą mleczną.
  • Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *