Sznycel z jajkiem

SKŁADNIKI


  • kilka plastrów schabu bez kości
  • panierka ( jajko roztrzepane i bułka tarta)
  • jajka tyle sztuk ile plastrów mięsa
  • sol, pieprz, opcjonalnie
  • 1 płaska łyżeczka vegety wymieszana z  jajkiem do panierki
  • 1 łyżka masła klarowanego do smażenia i 1 łyżka oleju

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso umyć, osuszyć, rozbić i doprawić solą i pieprzem.
  • Każdy kawałek mięsa moczyć kolejno w jajku, bułce tartej.
  • Smażyć na patelni z masłem i olejem z obu stron.
  • Zmniejszyć ogień, na każdy kawałek mięsa położyć surowe jajko i przykryć pokrywką.
  • Dusić około 15 minut.
  • Podawać z ziemniakami, ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *