Babeczki z czerwonej fasoli

SKŁADNIKI


  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 jajka
  • 1 banan
  • 1 kopiasta łyżka kakao
  • 1 kopiasta łyżka oleju kokosowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g cukru
  • paczka cukru wanilinowego

PRZYGOTOWANIE


  • Fasolę odsączyć, przepłukać zimną wodą.
  • Włożyć do malaksera kolejno: fasolę, jajka,  banana, cukier, cukier wanilinowy, olej, kakao.
  • Wszystkie składniki miksować 10 minut (nie krócej) na jednolitą gładką masę.
  • Nakładać do natłuszczonych i oprószonych foremek lub ramekinów.
  • Piec w nagrzanym piekarniku do 190 stopni około 30 minut, aż patyczek będzie suchy.
  • Babeczki mogą popękać.
  • Podawać gorące z lodami lub ostudzone.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *